Gå till huvudinnehållet

Kultur och media

Välkommen till guiden för kultur och media! Denna guide är för dig som studerar film och media, kulturproduktion eller mediakultur. I guiden får du hjälp att hitta litteratur och tips om informationssökning, referenshantering och akademiskt skrivande.

Sök böcker i Arcadas bibliotek

Använd Arcada Finna för att se vilka böcker som är tillgängliga i Arcadas bibliotek, reservera böcker, förnya dina lån och betala förseningsavgifter.

Sök böcker i andra bibliotek

Använd den nationella sökportalen Finna för att söka efter böcker i andra bibliotek (både högskolebibliotek och allmänna bibliotek).

E-boksamlingar

En elektronisk bok (e-bok) är en bok i digitalt format som du kan läsa på dator, läsplatta eller mobil. Arcadas e-böcker finns utspridda på flera olika tjänster. Kolla de olika tjänster för att hitta dem med mest relevant information för dig. Urvalet av böcker och användarreglerna i de olika e-bokstjänsterna skiljer sig något från varandra.

            

Mer information om e-boksplattformerna hittar du i Libguiden om e-böcker:

Tutorials: e-böcker

Lär dig mer om hur du hittar och använder e-böcker med hjälp av dessa videor:

Saknas något?

Om du behöver en bok eller tidskrift som inte finns i bibliotekets samlingar kan du göra ett inköpsförslag eller beställa den som fjärrlån via e-post till biblioteket (at) arcada.fi.

Tillgänglighetsutlåtande