Sök böcker i Arcadas bibliotek
Använd Arcada Finna för att se vilka böcker som är tillgängliga i Arcadas bibliotek, reservera böcker, förnya dina lån och betala förseningsavgifter.
Sök böcker i andra bibliotek
Använd den nationella sökportalen Finna för att söka efter böcker i andra bibliotek (både högskolebibliotek och allmänna bibliotek).
- Nationella Finna Finna.fi ger tillgång till material i Finlands museer, bibliotek och arkiv. Här ingår bl.a högskolebiblioteken och Helmet (kommunbiblioteken i Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla)
E-boksamlingar
En elektronisk bok (e-bok) är en bok i digitalt format som du kan läsa på dator, läsplatta eller mobil. Arcadas e-böcker finns utspridda på flera olika tjänster. Kolla de olika tjänster för att hitta dem med mest relevant information för dig. Urvalet av böcker och användarreglerna i de olika e-bokstjänsterna skiljer sig något från varandra.
- Ebook Central Öppnas i nytt fönster Ebook Central is a collection of over 100 000 full-text books in multiple subject areas
- Elib Öppnas i nytt fönster E-books and audiobooks mostly in swedish but also in english. Both fiction and non-fiction. E-böcker och ljudböcker främst på svenska, men också på engelska. Både skön- och faktalitteratur.
- DOAB -Directory of Open Access Books Öppnas i nytt fönster E-böcker/E-books >29000 Academic peer-reviewed books from over 380 publishers
- INTECH - Science, Technology and Medicine open access publisher Öppnas i nytt fönster InTech Open Access contains e-books mainly in Science, Technology and Medicine. InTech Open Access innehåller e-böcker inom främst naturvetenskaper, teknik och medicin.
- OAPEN Library Öppnas i nytt fönster The OAPEN Library contains freely accessible academic books, mainly in the area of humanities and social sciences.
Mer information om e-boksplattformerna hittar du i Libguiden om e-böcker:
- Libguide för e-böckerInstruktioner och länkar till e-böcker
E-boksamlingar
En elektronisk bok (e-bok) är en bok i digitalt format som du kan läsa på dator, läsplatta eller mobil. Arcadas e-böcker finns utspridda på flera olika tjänster. Kolla de olika tjänster för att hitta dem med mest relevant information för dig. Urvalet av böcker och användarreglerna i de olika e-bokstjänsterna skiljer sig något från varandra.
- Ebook Central Öppnas i nytt fönster Ebook Central is a collection of over 100 000 full-text books in multiple subject areas
- Elib Öppnas i nytt fönster E-books and audiobooks mostly in swedish but also in english. Both fiction and non-fiction. E-böcker och ljudböcker främst på svenska, men också på engelska. Både skön- och faktalitteratur.
- DOAB -Directory of Open Access Books Öppnas i nytt fönster E-böcker/E-books >29000 Academic peer-reviewed books from over 380 publishers
- INTECH - Science, Technology and Medicine open access publisher Öppnas i nytt fönster
- OAPEN Library Öppnas i nytt fönster The OAPEN Library contains freely accessible academic books, mainly in the area of humanities and social sciences.
Mer information om e-boksplattformerna hittar du i Libguiden om e-böcker:
- Libguide för e-böckerInstruktioner och länkar till e-böcker
Nytt just nu!
Arcadas bibliotek rekommenderar:
Avaimia asiakasläheisyyteen - Uudistuva verkostomainen palveluliiketoiminta av ISBN: 978-951-44-9127-6
Tutorials: e-böcker
Lär dig mer om hur du hittar och använder e-böcker med hjälp av dessa videor:
Saknas något?
Om du behöver en bok eller tidskrift som inte finns i bibliotekets samlingar kan du göra ett inköpsförslag eller beställa den som fjärrlån via e-post till biblioteket (at) arcada.fi.