Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad

E-böcker

I guiden får du hjälp med att använda e-böcker för dina studier, din undervisning och forskning. Välkommen att kontakta biblioteket om du har frågor eller synpunkter.

Välkommen till guiden för e-böcker

Visste du att via Arcadas bibliotek har du tillgång till drygt 600.000 e-böcker varav de flesta titlar kan läsas av oändligt många samtidiga användare. Den här guiden hjälper dig komma igång med att använda e-böcker via våra samlingar.

E-bokssamlingar

E-boksamlingar

En elektronisk bok (e-bok) är en bok i digitalt format som du kan läsa på dator, läsplatta eller mobil. Arcadas e-böcker finns utspridda på flera olika tjänster. Kolla de olika tjänster för att hitta dem med mest relevant information för dig. Urvalet av böcker och användarreglerna i de olika e-bokstjänsterna skiljer sig något från varandra.

   

Mer information om e-boksplattformerna hittar du i Libguiden om e-böcker:

E-böcker via Arcada Finna

Du hittar böcker från följande e-boksamlingar via Arcada Finna:

  • Ebook Central
  • Ebsco

E-böcker från övriga samlingar hittas i regel inte utan måste öppnas via e-bokens egen plattform.

Redfox-ordböcker

Redfox-ordböcker hjälper dig översätta både enskilda ord och längre texter.

Uppslagsverk

Använd uppslagsverk för att hitta kvalitetsgranskad fakta.

Det elektroniska materialet och distansinloggning

Det elektroniska materialet är tillgängligt i Arcadas nätverk och på distans. Distansanvändning kräver inloggning med ett Arcada-användarnamn och lösenord.

Användarregler för e-materialet

Vissa av databaserna är licensbelagda, d.v.s. biblioteket betalar för användarrättigheten för sina studenter och sin personal. Det betyder också att användningen av dessa databaser regleras i avtal, som slutits med FinElib. Du kan bekanta dig med användarreglerna för det licensbelagda materialet.

Tillgänglighetsutlåtande