Gå till huvudinnehållet

E-böcker

I guiden får du hjälp med att använda e-böcker för dina studier, din undervisning och forskning. Välkommen att kontakta biblioteket om du har frågor eller synpunkter.

Välkommen till guiden för e-böcker

Visste du att via Arcadas bibliotek har du tillgång till drygt 600.000 e-böcker varav de flesta titlar kan läsas av oändligt många samtidiga användare. Den här guiden hjälper dig komma igång med att använda e-böcker via våra samlingar.

E-bokssamlingar

E-boksamlingar

En elektronisk bok (e-bok) är en bok i digitalt format som du kan läsa på dator, läsplatta eller mobil. Arcadas e-böcker finns utspridda på flera olika tjänster. Kolla de olika tjänster för att hitta dem med mest relevant information för dig. Urvalet av böcker och användarreglerna i de olika e-bokstjänsterna skiljer sig något från varandra.

   

Mer information om e-boksplattformerna hittar du i Libguiden om e-böcker:

E-böcker via Arcada Finna

Du hittar böcker från följande e-boksamlingar via Arcada Finna:

  • Ebook Central
  • Ebsco

E-böcker från övriga samlingar hittas i regel inte utan måste öppnas via e-bokens egen plattform.

Ordböcker

Här finns ordböcker och översättningsverktyg du kan använda dig av:

Uppslagsverk

Använd uppslagsverk för att hitta kvalitetsgranskad fakta.

Det elektroniska materialet och distansinloggning

Det elektroniska materialet är tillgängligt i Arcadas nätverk och på distans. Distansanvändning kräver inloggning med ett Arcada-användarnamn och lösenord.

Användarregler för e-materialet

Vissa av databaserna är licensbelagda, d.v.s. biblioteket betalar för användarrättigheten för sina studenter och sin personal. Det betyder också att användningen av dessa databaser regleras i avtal, som slutits med FinElib. Du kan bekanta dig med användarreglerna för det licensbelagda materialet.

Tillgänglighetsutlåtande